6 tipů, jak zatočit s elektrizujícími vlasy

Elektrizující vlasy? Nepříjemnost, která se dá zkrotit!

Problém s neposednými elektrizujícími vlasy nastává nejčastěji během zimních měsíců. Mohou za to přechody ze zimy do tepla, kdy se vlasy mj. také snadněji vysušují, lámou a třepí. Poletující vlasy však dokážou potrápit i v jiném ročním období než v zimě. Čím je to způsobené a jak na tuto nepříjemnost vyzrát?

Máte suché a poškozené vlasy?

Tak právě tyto vlasy jsou k poletování náchylnější. Určitě to znáte: oblékáte si svetr a ou – vlasy si poletují tak, jak jen se jim chce.

Za tento jev může statická elektřina!  Když se právě tyto suché a porézní vlasy setkají s vlákny svetru a prachem, vznikne statická elektřina a nastane tak typické elektrizování.

Určitě jste se setkali s dětskými jemnými vlásky, které elektrizují celoročně a ve chvíli, kdy tyto vlásky časem odrostly, zesílily a dostaly potřebnou hydrataci, bylo po elektrizování.

ELEKTRIZUJÍCÍ VLASY

Jak tedy elektrizující vlasy správně vyživit a usměrnit?

 

         1. HYDRATUJTE

Nedostatkem hydratace trpí vlasy suché, ale i barvené a odbarvované. Fénování a žehlení jim také neprospívá, a proto je důležitá hlavně jedna věc – hydratovat. Nestačí jen vybrat správný šampón určený pro suché a poškozené vlasy, ale zařadit do vlasové péče také kondicionér a masku.

Ovšem, pokud sáhnete po produktech v drogérii, tak je třeba sáhnout po těch, které neobsahují silikony. Vlasy, které jsou silikony zahlcené, pak trpí nedostatkem výživy. Doporučuji proto sáhnout po bio produktech.

         2. CHRAŇTE VLASY PŘED TEPLEM

Fén a žehlička na vlasy poletování vlasů ještě zhoršují. Vlasy jsou tak ještě sušší a poškozenější. Ideálním řešením by bylo je alespoň na nějakou dobu odložit. Já vím, není lehké se s takovými pomocníky rozloučit. :-) Proto alespoň nezapomínejte na ochranu vlasů před teplem, která mj. také dokáže zabránit krepatění.

         3. VYMĚŇTE KARTÁČ NA VLASY

Hydratujete a chráníte vlasy před teplem, ale elektrizování vlasů po rozčesávání je ještě horší? Pak máte špatný kartáč na vlasy. Ideální je dřevěný kartáč a ještě lépe uděláte, pokud si pořídíte kartáč s kančími štětinami, který je doplněn plastovými ostny, kdy právě tato kombinace zamezuje elektrizování. A pozor: samotné kančí štětiny elektrizování podporují a neslouží k rozčesávání vlasů! K rozčesávání je třeba plastových bodlinek neboli ostnů.

         4. NEPODCEŇUJTE OLEJE DO KONEČKŮ

Skvělou zbraní proti poletování vlasů jsou různé oleje, které dokážou nejen s vlasy, ale i s pokožkou hlavy zázraky. Stačí je vetřít do konečků vlasů. Doporučujeme kokosový nebo mandlový.

         5. DOSTATEČNĚ PIJTE

Voda je základem všeho, a proto je hydratace důležitá jak zvenčí, tak zevnitř. Pakliže váš pitný režim zaostává, trpí nejen pokožka, ale i vlasy jsou více vysušené.

         6. SPRÁVNÁ VÝŽIVA

A teď ruku na srdce. Dbáte na vyváženou stravu? Někdy totiž za suché vlasy nemůžou vnější vlivy, ale nedostatek minerálů, tuků a vitamínů. Proto zařaďte do jídelníčků zeleninu, ořechy, semínka a třeba i lososa, který obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které zabraňují lámavosti vlasů a díky vitamínu D dodá vlasům pružnost a lesk.

ELEKTRIZUJÍCÍ VLASY

Tipy na závěr:

Rychlá a účinná záchrana před poletujícími a elektrizujícími vlasy jsou fixační přípravky, jako jsou laky, tužidla, ale i vosky na vlasy. Stačí nastříkat na jakýkoli hřeben nebo konečky prstů a uhladit je a jemně tak zkrotit neposedné vlasy.

Elektrizování vlasů podporují také umělá vlákna, a proto spíše v zimě sáhněte po bavlněném tričku nebo vlněném svetru.

Autor: Marťa

Foto: Domča