I váš kartáč na vlasy si zaslouží péči!

Jak se starat o kartáč na vlasy, aby vydržel co nejdéle?

Není kartáč jako kartáč a obzvláště ten s kančími štětinami. Právě kartáč, který má kančí štětiny, potřebuje speciální péči. A správnou péčí vydrží klidně i 10 let.

 Zde je několik tipů, jak správně čistit tento typ kartáče:

  1. Odstraňte vlasy a prach: postačí k tomu obyčejný plochý hřeben nebo speciální štětce
  2. Namočte kartáč: Nalijte do nádoby (umyvadla) teplou vodu a přidejte trochu šamponu nebo mýdla na vlasy. Poté do této směsi ponořte kartáč a nechte jej namočený asi 10 minut. Šampón uvolní nečistoty z hustých svazků a lépe se pak čistí.
  3. Vyčistěte kartáč: Po namočení kartáče vezměte opět plochý hřeben (nebo si pomozte rukou) a pomalu odstraňujte zbylé nečistoty a zbytky vlasů.
  4. Propláchněte kartáč: Po dokončení čištění opláchněte kartáč pod tekoucí vodou, aby se odstranily zbytky šamponu nebo mýdla.
  5. Nechte kartáč uschnout: Položte kartáč štětinkami dolů a  nechte ho volně uschnout. Nikdy nedávejte kartáč na topnou jednotku, protože by se kančí štětiny mohly poškodit. A proč je nutné kartáč sušit štětinkami dolů? Protože je třeba, aby všechna voda odkapala ven a netvořily se v kartáči plísně a bakterie.

Pokud budete dodržovat tyto kroky, budete mít kartáč na vlasy s kančími štětinami a nylonovými ostny v čistotě a v nejlepší kondici pro jeho každodenní použití a vydrží vám klidně i 10 let a více.

Tip My Feminity

Aby byl váš kartáč na vlasy dokonale hygienicky čistý, je možné ho dezinfikovat pomocí vody s octem. Stačí ho štětinkami dolů potopit na pár minut do této směsi. Voda s octem pomáhá zničit bakterie a jiné mikroorganismy, které mohou být na kartáči.